Voorwaarden van Maui Zuid-Afrika

Maui Zuid-Afrika heeft de voorwaarden in twee seizoenen verdeeld:
De algemene- en verzekeringsvoorwaarden voor reizen die aanvangen in de periode van 1 april 2019 t/m 31 oktober 2019.

De algemene- en verzekeringsvoorwaarden voor reizen die aanvangen in de periode van 1 november 2019 t/m 31 maart 2020.

Indien je reist tijdens een evenement in 2019 zoals Cape Epic's en Afrika Burn dan gelden er deze afwijkende voorwaarden evenementen 2019. Voor het reizen tijden evenementen in 2020 gelden deze afwijkende voorwaarden evenementen 2020.

Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren.

 • 25-12-2019

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder geopend, maar dan geldt er een toeslag, zie huurprijzenpagina.

 • 19-04-2019
 • 22-04-2019
 • 27-04-2019
 • 01-05-2019
 • 16-06-2019
 • 17-06-2019
 • 09-08-2019
 • 24-09-2019
 • 16-12-2019
 • 26-12-2019
 • 01-01-2020
 • 21-03-2020

Het ophalen en inleveren van de camper

Het ophalen van de camper is niet mogelijk buiten de openingsuren. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Lever je de camper in buiten de openingsuren dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit wel is inbegrepen binnen een straal van 25 km van de verhuurlocaties in Johannesburg en Kaapstad.

Je kunt het tijdstip van de transfers aangeven bij Travelhome en/of de verhuurder.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 7 dagen. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Informatie over tolwegen

In Zuid-Afrika kent men redelijk veel tolwegen. De bedragen verschillen van een paar Rand, tot tientallen Rand per traject. Zorg dat je goed geïnformeerd op reis gaat.

Grensovergang

Om met jouw camper over de grens te mogen reizen, moet de verhuurder vooraf in bezit zijn van een kleurenkopie van beide zijden van jouw paspoort en rijbewijs.
Je dient deze gegevens minimaal 3 weken voor aankomst bij de ophaallocatie aan de verhuurder te hebben doorgegeven.
Als zij dit op tijd in ontvangst hebben, kunnen zij het benodigde document bij het ophalen van jouw camper overhandigen.
Wanneer de verhuurder deze niet vooraf van je ontvangen heeft mag je niet de grens overgaan naar een ander land.

We geven je echter het advies om als volgt jouw kopies door te sturen:

 • Schrijf op de kopie dat het een kopie is, voor wie de kopie is bedoeld is en de datum waarop je de kopie afgeeft.
 • Streep de gehele code onder aan het document door.
 • Streep het burgerservicenummer door. In het paspoort / op de identiteitskaart staat dit nummer vermeld onder persoonsnummer. Bij het oude model staat het burgerservicenummer aan de voorzijde van de houderpagina en bij het nieuwe model staat het aan de achterzijde van de houderpagina.

De kosten die hieraan verbonden zijn vind je op de huurprijzen pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.