Voorwaarden van Spaceships AU

Hier vind je de algemene- en verzekeringsvoorwaarden van de verhuurder Spaceships AU. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

19-04-2019
22-04-2019
25-04-2019
25-12-2019
26-12-2019
01-01-2020
27-01-2020

Het ophalen en inleveren van de camper.

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens openingstijden bij het afgesproken verhuurstation. Ophalen en inleveren buiten deze tijden is mogelijk bij alle verhuurstations van Spaceships AU. Dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij je reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tijdens openingstijden op de afgesproken verhuurlocatie. Wanneer het niet lukt de camper op het afgesproken tijdstip in te leveren dien je van tevoren contact op te nemen met de verhuurder. Het is mogelijk je camper buiten de kantooruren in te leveren bij alle verhuurstations van Spaceships AU, dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar je hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. Als je 21 dagen of langer de camper huurt, ontvang je een gratis transfer van de luchthaven of het centrum naar het verhuurstation in Cairns, Brisbane, Melbourne of Sydney.

De minimum huurperiode van een camper

De normale minimum huurperiode is 5 dagen. Tussen 20 december t/m 15 januari is de minimale huurperiode 10 dagen.

De minimum huurperiode voor het maken van een enkele reis is 5 dagen. In de periode van 20 december t/m 15 januari geldt een minimale huurperiode van 14 dagen.

Internationaal rijbewijs

Wanneer het rijbewijs niet volledig in het Engels is, dien je in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Dit kun je aan laten maken bij een ANWB-winkel. Het rijbewijs moet gedurende de gehele huurperiode geldig zijn.

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in de Australië zul je tolwegen tegenkomen. Inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat alles elektronisch verloopt.
Wil je gebruik maken van deze tolwegen dan zul je moeten beschikken over een Toll Road travel pass.

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van je camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.