Voorwaarden van Star RV

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Star RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Alle Star RV verhuurlocaties zijn dagelijks geopend van 08.00 tot 16.30 uur, 7 dagen

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 25-12-2019
 • 01-01-2020
 • 26-01-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 08:00 uur en 16:00 uur.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Je hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, Mocht je door onvoorziene omstandigheden niet in staat zijn om jouw camper binnen bovenstaande tijden op te halen dan word je verzocht om contact op te nemen met de verhuurder.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tijdens openingstijden tussen 08.00 en 16.00 uur. Lever je de camper in buiten deze tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 5 dagen, dit kan afwijken in bepaalde periodes en plaatsen waardoor de minimale huurperiode te allen tijde op aanvraag is. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

Minimum huurperiode tijdens hoogseizoenen:

 • Kerstmis en Nieuwjaar: 20 december 2019 t/m 2 januari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen
 • Bathurst motor race 7 oktober 2019 t/m 14 oktober 2019: minimum huurperiode is 7 dagen voor ophalen in Sydney en is van toepassing voor de campertypes Pandora, Pegasus en Hercules
 • Phillip Island races 23 oktober 2019 t/m 28 oktober 2019: minimum huurperiode is 7 dagen voor ophalen in Melbourne en is van toepassing voor de campertypes Pandora, Pegasus en Hercules
 • Chinees Nieuwjaar 20 januari 2020 t/m 03 februari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen voor ophalen in Melbourne, Perth en Sydney en is van toepassing op alle voertuigen met douche en toilet.

Minimum aantal dagen huur voor one-ways.

ADL = Adelaide
BNE = Brisbane
CNS = Cairns
MEL = Melbourne
PER = Perth
SYD = Sydney

ADL BNE CNS MEL PER SYD
ADL 7 14 7 14 7
BNE 7 7 7 21 7
CNS 14 7 14 21 14
MEL 7 7 14 14 7
PER 14 21 21 14 21
SYD 7 7 14 7 21

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode. Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit ivm het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

De borg bedraagt $250.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per credit card (enkel Visa, Mastercard, American Express, Diners en Union Pay). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan jou teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor jouw borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van jouw creditcard. Controleer jouw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Voor betalingen per Visa en MasterCard bedraagt deze toeslag 2% van het totaalbedrag. Voor betalingen per American Express, Diners Club en Union Pay bedraagt deze toeslag 4,5% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Bij Star RV hebt je geen eigen risico.
Meer informatie over de verzekeringsvoorwaarden en uitsluitingen vind je op de verzekeringspagina.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heb je deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op jouw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor jou afgesloten is en wat nog exclusief is. Of je uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel jouw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden. Hiervoor moet vooraf toestemming gevraagd worden aan Star RV.
 • Reizen met kinderen jonger dan 6 maanden is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • 2WD voertuigen mogen alleen rijden op verharde wegen of goed onderhouden toegangswegen naar campings van maximaal 12 kilometer lang.
 • Het rijden met een camper ten noorden van de Daintree River, is alleen toegestaan wanneer er om goedkeuring is gevraagd bij Star RV.
 • Star RV behoudt zich het recht om beperkingen te wijzigen bij ernstige weg- en weersomstandigheden.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Tasmania, Fraser Island en Moreton Island.

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in de Australië zult u tolwegen tegenkomen. Inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat u bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat alles elektronisch verloopt.

Wilt u gebruik maken van deze tolwegen dan zult u moeten beschikken over een Toll Road travel pass. Hier vindt u meer informatie over deze tolwegen en het verkrijgen van deze passen per gebied.

Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.