Voorwaarden van Four Seasons

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Four Seasons. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april en 31 december 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kan je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zaterdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondag.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 20-05-2019
 • 01-07-2019
 • 05-08-2019 (Abbotsford, Toronto en Halifax)
 • 02-09-2019
 • 14-10-2019
 • 11-11-2019
 • 25-12-2019
 • 26-12-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 09.00 uur en 15.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.30 uur en 11.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt de camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar het hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kan je dan met jouw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

Four Seasons biedt een transferservice aan. Voor Vancouver en Toronto is de transfer tegen een toeslag bij te reserveren. Voor Edmonton, Calgary en Halifax is de transfer gratis. Kijk voor meer informatie bij de betreffende locatie links in het scherm.

Voor de tijden waarop de transfer wordt uitgevoerd, dien je contact op te nemen met het verhuurstation.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht
Indien je geen CDR geboekt hebt, zal de borg $7500,- bedragen. Dit bedrag zal worden geblokkeerd op jouw credit card.
Indien je de CDR verzekering geboekt hebt, zal de borg $750,- bedragen. Dit bedrag zal worden geauthoriseerd op jouw credit card.
Indien je de CDR verzekering + CDW verzekering geboekt hebt, zal de borg $0,- bedragen. Een kopie van jouw credit card dient als borg.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa, MasterCard of American Express. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op je rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende de huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $7500,- per gebeurtenis.
Wanneer je een CDR verzekering afsluit heb je een eigen risico van $750,- per gebeurtenis.
Wanneer u een CDW Verzekering afsluit heb je een eigen risico van $0,- per gebeurtenis.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kan je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Death Valley, Californië. Niet toegestaan tussen 1 juni en 31 augustus.
 • De camper mag niet onbeheerd achter gelaten worden in het centrum van Montreal, Quebec, Ottawa en New York.
 • Er mag niet gereden worden op de volgende wegen in Yukon en Alaska: Canol Road (ten noorden Ross River, Highway 6), Aishihik Lake Road, weg tussen Dease Lake en Telegraph Creek, Dalton Highway (tussen Coldfoot en Prudhoe Bay) en McCarthy Road (tussen Chitina en McCarthy.)

Rijden in Yukon, Northwest Territories, Nunavut of Alaska is alleen toegestaan wanneer dit van tevoren is aangegeven.
De C-Large en C-Xlarge worden niet geleverd in Yukon, Northwest Territories Nunavut en Alaska in geval van een voertuigwissel door een schade of breakdown.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over de camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.