Voorwaarden van Motor Home Travel Canada

Hier vind je de algemene- en verzekeringsvoorwaarden van de verhuurder Motor Home Travel Canada. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De openingstijden van het verhuurstation zijn als volgt:

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur
Zondag (1 juni t/m 15 oktober) van 09.00 tot 16.00 uur
Winter (16 oktober t/m 30 april) van 09.00 tot 16.00 uur

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

  • 19-04-2019
  • 20-05-2019
  • 25-12-2019
  • 26-12-2019
  • 01-01-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 11.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete en vervalt de transfer naar luchthaven of luchthaven hotel.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De transfer van en naar de verhuurder is inbegrepen. De verhuurder komt u ophalen en zet u af bij de luchthaven of luchthavenhotels. U dient de dag waarop u wilt worden opgehaald te bellen met het nummer dat staat aangegeven op het reisvoucher, om een afspraak te maken. De minimum huurperiode om in aanmerking te komen voor de gratis transfer service is 7 nachten. Maximaal 4 personen, bij 5 of meer personen óf extra bagage betaalt u $35 enkel / $70 retour toeslag.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 3 nachten in de periode oktober t/m mei.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten in juni t/m september.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 14 nachten indien u ongelimiteerd aantal km wilt boeken.
Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dient u 25 jaar of ouder te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $2500, indien u de MHLUX camper boekt bedraagt de borg $3500.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per credit card. De volgende creditcards worden geaccepteerd: Master/Eurocard, Visa en American Express. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Bij de standaard huurprijs is een CDW verzekering inbegrepen met een eigen risico $2500,- tot $3000,- per gebeurtenis (voor boekingen gemaakt t/m 28 maart 2019 geldt $1000,- eigen risico per gebeurtenis). Met de E.L.V.I.P verzekering kunt u het eigen risico verminderen. Wanneer u de E.L.V.I.P. verzekering afsluit zijn er enkele uitzonderingen waarbij het eigen risico van $2500,-/$3500,- per gebeurtenis blijft. Kijk voor meer informatie, regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Er zijn campers aanwezig waarin het is toegestaan huisdieren mee te nemen. Deze campers zijn op aanvraag.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Het is verboden om te rijden in Mexico.
  • Rijden op niet-openbare, onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Noordelijke reizen

Er is geen toeslag voor het reizen in Alaska, in North West Territories en in Yukon Territories. Dit dient echter wel vooraf doorgegeven te worden aan, en goedgekeurd te worden door, de verhuurder.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.