Voorwaarden van Apollo Nieuw-Zeeland

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Apollo. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Bekijk hier de volledige voorwaarden van Apollo. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations in Auckland en Christchurch zijn 7 dagen per week geopend van 08:00 tot 16:00 uur

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van Apollo gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

  • 19-04-2019
  • 25-12-2019
  • 01-01-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 08:00 uur en 16:00 uur.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Je hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaalafspraak te maken. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. Mocht je door onvoorziene omstandigheden niet in staat zijn om je camper binnen bovenstaande tijden op te halen dan wordt verzocht om contact op te nemen met de verhuurder.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08:00 uur en 16:00 uur. Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar je hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kunt je met je camper op pad.

Voor het vervoer van de luchthaven naar het verhuurstation en v.v. geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je een camper moet huren is 5 dagen. Je kunt de camper dus niet voor een kortere periode huren. Tijdens drukke periodes als Pasen, Kerstmis e.d. kan het zijn dat een langere minimale huurperiode van toepassing is.

  • Kerstmis en Nieuwjaar: 20 december 2019 t/m 2 januari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen
  • Chinees Nieuwjaar 20 januari 2020 t/m 03 februari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen voor alle voertuigen met douche en toilet

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode. Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Indien je in aanraking komt met de politie in Nieuw-Zeeland kunnen zij hierom vragen. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit i.v.m. het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

Standaard tarief - The Low Road:
De borg bedraagt NZ$5000 voor Hitop Campervan, Endeavour Campervan en Vivid Camper.
De borg bedraagt NZ$7500 voor alle andere voertuigen.

Verzekering The Middle Road
De borg bedraagt NZ$2500 indien u The Middle Road verzekering boekt.

Verzekering The High Road
De borg bedraagt NZ$250 indien u The High Road verzekering boekt.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per credit card (enkel Visa, Mastercard, American Express, Diners en Union Pay) of debit card (Visa en Mastercard). Debit card is uitsluitend bij Low Road en Middle Road toegestaan. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van je rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij je bank. De borg mag niet worden betaald met een zogenaamde prepaid creditcard.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor je borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van je creditcard. Controleer je limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen via je creditcard geïncasseerd worden.
Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4,5% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.
Gedurende je huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in je voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je het volgende eigen risico per gebeurtenis:
NZ$5000 voor de Hitop Campervan, Endeavour Campervan en Vivid Camper.
NZ$7500 voor alle andere voertuigen.

Wanneer je The Middle Road verzekering kiest heb je NZ$2500 eigen risico per gebeurtenis.

Indien je The High Road verzekering kiest heb je geen eigen risico.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering en de verschillen tussen alle mogelijke verzekeringsopties.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als je jezelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heb je deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op je boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor jou afgesloten is en wat nog exclusief is. Of je uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel je eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Indien je met je hond of hulpdier op reis wil gaan mag dit na schriftelijke toestemming van Apollo die je aanvraagt bij boeking van de camper. Ter plaatse betaal je $200 servicekosten, deze kosten gelden niet voor hulpdieren.
  • Reizen met kinderen jonger dan 6 maanden is niet toegestaan.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan (m.u.v. toegangsweg naar een erkend kampeerterrein niet langer dan 12 km).
  • Rijden is niet toegestaan in de volgende gebieden: Skippers Road (Queenstown), The Crown Range Road/Cardrona Valley Road from Cardrona to Arrow Junction (Queenstown), Ninety Mile Beach (Northland), Ball Hut Road (Mt. Cook) en ten noorden van Colville Township (Coromandel Peninsula).

Informatie over tolwegen

In Nieuw-Zeeland kun je in een enkel geval alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden. Voor meer informatie over deze tolweg(en) kun je terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: https://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/toll-road-information/

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van je camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over je camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse je klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.