Voorwaarden van Mighty

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Mighty. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn dagelijks geopend van 08:00 uur tot 16:30 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations gesloten.

 • 25-12-2019

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations geopend. Het is mogelijk om de camper op te halen of in te leveren. Er wordt dan wel een toeslag gevraagd welke je kunt vinden bij de huurprijzen.

 • 19-04-2019
 • 22-04-2019
 • 25-04-2019
 • 03-06-2019
 • 28-10-2019
 • 26-12-2019
 • 01-01-2020
 • 02-01-2020
 • 06-02-2020

Op welke tijden kun je jouw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk binnen de openingstijden van de verhuurstations, uiterlijk 16:00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun je jouw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden binnen de openingstijden van de verhuurstations, uiterlijk 16:00 uur.
Lever je de camper in buiten de openingstijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit wel is inbegrepen. De verhuurder haalt je op bij en brengt je terug naar de luchthaven van Auckland, Christchurch en Queenstown.

De minimum huurperiode van een camper

1. Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 5 dagen.

2. Wanneer jouw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 24 december tot en met 5 januari dan geldt een minimum huurperiode van 10 dagen.

3. Wanneer je de camper ophaalt op het Noordereiland en inlevert op het Zuidereiland en de camper ophaalt in de periode oktober t/m maart, geldt een minimale huurperiode van 10 dagen.

4. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 27 mei t/m 19 december 2019 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Christchurch naar Queenstown.

5. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 27 mei t/m 30 september 2019 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Auckland naar Queenstown.

6. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 11 januari t/m 31 maart 2020 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Christchurch naar Queenstown.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je 21 jaar of ouder te zijn. Behalve wanneer de Double Down of Highball camper wordt gehuurd, dan is de leeftijd 18 jaar of ouder. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Verzekerings optie Highball en Double Down Andere campertypes
Standaard tarief $0 $0
Liability Reduction Option $0 $0
Mighty Inclusive Pack $0 $0

Let op! Ondanks dat de borg $0 bedraagt, heeft u bij het standaard tarief een hoog eigen risico.

Als borg zal de verhuurder een kopie van uw credit / debit card vragen.

Tevens wordt er een administratietoeslag gerekend vanwege betaling per credit / debit card .

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard (Visa, Mastercard en American Express) of debit card (Visa en Mastercard). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid creditcards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid creditcard te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden. Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van jouw creditcard. Controleer jouw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard of debitcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard of debitcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 3.1% en 4,6% van het totaalbedrag. Indien je deze kosten met een Visa of MasterCard voldoet worden deze gerestitueerd. Wanneer je deze kosten met een American Express card voldoet worden deze kosten niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van NZD$3500,- per gebeurtenis bij de Highball en Double Down camper. Bij de Deuce, Deuce Plus, Double Up en Big Six heb je een eigen risico van NZD$5000,- per gebeurtenis.

Bij het Inclusive Pack tarief en de Liability Reduction Option heb je geen eigen risico.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringspagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering en de verschillen tussen alle mogelijke verzekeringsopties.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, m.u.v. blindegeleidenhond.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden op de volgende wegen:

 • Skippers Road (Queenstown)
 • The Crown Range Road (Queenstown)
 • Ball Hut Road (Mt. Cook)
 • Ninety Mile Beach (Northland)
 • Ten noorden van Colville Township (Coromandel Peninsula)
 • Alle toegangswegen tot skigebieden (tussen 1 juni tot 31 oktober)

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over tolwegen. Hier kun je wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels creditcard dient te geschieden.

Voor meer informatie over deze tolweg(en) kun je terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: https://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/toll-road-information/

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van jouw camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot 75$ per gebeurtenis. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.