Cuba

Cuba is een land in opkomst. Met haar veelzijdige natuur en prachtige steden is het een ideaal land voor een mooie camperreis. Rij met een camper door de prachtige natuur van Cuba en ontdek de verschillende diersoorten die er leven. Cuba zit vol verrassingen en is klaar om door u ontdekt te worden met een camper.

Wilt u een camper huren in Cuba of wilt u een camperreis in Cuba boeken, dan hebben wij de volgende handige tips voor u:
- De valuta die in Cuba wordt gehanteerd is de Pesos Convertible (CUC). De waarde van hiervan staat gelijk aan de Amerikaanse dollar. Daarnaast hanteren ze ook de Cubaanse pesos (CUP). Deze eenheid geldt voor de bevolking als nationale munt en is veel minder waard (25 Cubaanse pesos = 1 CUC).
- Visa kaarten worden goed geaccepteerd in Cuba. Ook komen er steeds meer ATM automaten bij. Echter, blijft het zoeken naar ATM automaten. Ook worden creditcards over het algemeen goed geaccepteerd, tenzij ze van Amerikaanse komaf zijn.
- Het is verboden om "vrij" te kamperen in Cuba.

Belangrijke Nationale parken in Cuba

Cuba staat bekend om haar echte Cubaanse sigaren. Rij met je camper langs een van de vele tabaksvelden waar de beste tabak groeit. Een voorbeeld van zo'n prachtige vallei is de Valle de Vinales. Hier kun je rondleidingen boeken langs de Cubaanse tabaksvelden en leer je alles over de echte Cubaanse sigaar. Ook Cayo Lavisa staat op de lijst met bijzondere plekken in Cuba. Dit tropische eilandje aan de noordkust van Cuba, staat bekend om haar prachtige koraalriffen en sneeuwwitte stranden. Hier kom je helemaal tot rust en geniet je van prachtige snorkel- en duik avonturen.

Steden in Cuba

Havana is een prachtige stad om te bezoeken tijdens jouw camperreis. Als hoofdstad van Cuba is Havana met 2.1 miljoen inwoners een grote stad. Met een prachtige binnenstad is Havana bijzonder om te bezoeken. Bijzondere architectuur in de oude binnenstad die ook wel old Havana wordt genoemd, wisselen elkaar af met prachtige forten aan de kust en in de haven van Havana. Ook Santiago de Cuba is een prachtige stad met de echte Cubaanse sfeer. De ontspannen sfeer die er hangt op de plazas in combinatie met de straatmuzikanten maakt dat je helemaal tot rust komt. Ook heeft de stad een rijke cultuur. Een voorbeeld hiervan is het monument van generaal Maceo. Dit prachtige standbeeld geeft de geschiedenis van Cuba weer.

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.