Camperhuur in Zuid-Amerika

  • Iguazu
  • PeritoMoreno

Uitgestrekte ijsvlaktes, immense watervallen, unieke diersoorten, hoge bergtoppen, zoutvlaktes, woestijn, heerlijk eten en een bevolking met passie voor het leven maken Argentinië en Chili tot een ideale vakantiebestemming.

CAMPERREIS PATAGONIË

Patagonië wordt soms gezien als een apart land, maar het hoort toch echt bij Argentinië en Chili. Perito Moreno is één van de bekendste gletsjers ter wereld. Het kan soms even duren, maar wanneer je geduld hebt zul je beloond worden met een groot stuk ijs dat in het meer valt. Reken er maar op dat je nat wordt! Je hoort de gletsjer altijd bewegen, een soort onweer. Dit bijzondere geluid zul je nooit meer vergeten.

TANGO DANSEN IN BUENOS AIRES

Dé dans van de liefde! In Buenos Aires kun je op vele plaatsen genieten van deze dans. In San Telmo wordt er op de zondagse markt op straat gedanst, in La Boca word je uitgenodigd om deze dans te dansen en in het oudste café van Buenos Aires, genaamd Tortoni, kun je een typische Tango zien en ondertussen lekker een hapje eten. Genoeg mogelijkheden om deze gepassioneerde dans te ontdekken!

ARGENTIJNSE EN CHILEENSE WIJN

Rondom Mendoza ligt hét wijngebied van Argentinië. De rode wijn genaamd Malbec komt uit deze regio en is zeer geliefd in heel Argentinië. Een lekkere Argentijnse steak met een heerlijk glas rode Malbec is een leuke en vooral lekkere manier om de dag mee af te sluiten.
Ook in Chili vind je veel toonaangevende wijngebieden. Ten zuiden van Santiago ligt tussen de kust en de Andes het bekende Central Valley, waar je heerlijke wijnen kunt proeven.

MATE

Mate is het nationale drankje van Argentinië; zoals wij koffie of thee drinken, drinken zij Mate. Je ziet de Argentijnen de hele dag lopen met een speciale Mate kalebas met daarin een pijpje. Het kruid dat hiervoor gebruikt wordt heet Yerba. Samen met gekookt water drinken ze dit op. Voor sommige mensen kan het wat bitter zijn, met een beetje melk is dit zo opgelost! Aarzel niet om het een keer te proberen wanneer het je wordt aangeboden. De Argentijnen zijn zeer sociaal en je ziet ze dit ook onderling delen. Vooral in de ochtenden zie je oudere mannen op de hoeken van de straat genieten van hun heerlijke Mate.

 

Houd er rekening mee dat de levensstandaard in Zuid-Amerika enorm afwijkt van die van Europa, Noord-Amerika en Oceanië. De wegen zijn vaak onverhard en van slechte kwaliteit, waardoor de campers veel te lijden hebben. Ook al heb je een redelijk jonge camper dan zal deze nog van basis tot budget kwaliteit zijn.
De voorzieningen van campings in Zuid-Amerika zijn vaak niet te vergelijken met de faciliteiten die wij gewend zijn. Je kunt hierbij denken aan campings zonder elektriciteitsaansluitingen of watervoorziening. Stel jezelf dus vooraf in op dit verschil in cultuur, dan kom je tijdens jouw reis niet voor verrassingen te staan.

Zoek & Boek jouw Camper

Vergelijk snel alle passende aan­bie­dingen voor camper­huur en boek jouw keuze direct.